Protan köper turkisk tak- och membranproducent

Protan har köpt Multiplan, som är Turkiets största producent av termoplastiska takbelägg.

PRESSMEDDELANDE:

Multiplan har länge varit den största leverantören av hållbara tak och membran i Turkiet, och är ett etablerat varumärke på flera marknader. Fabriken i Gebze öster om Istanbul är en modern produktionsenhet som producerar tak- och tunnelmembran i materialen PVC och TPO.

- Vi gör detta uppköpet och etablerar det nya företaget Protan Multiplan för att få tillgång till nya marknader och öka produktionskapaciteten för ytterligare tillväxt, säger koncernschef Erik Øyno på Protan.

Erik Øyno_beskåret.jpg

- Till följd av stark tillväxt och ökad efterfrågan efter Protans miljövänliga produkter, är detta uppköpet ett naturligt steg. Vi kommer att fortsätta produktionen i Drammen med oförminskad styrka, och ytterligare produktionskapacitet är nödvändigt för att kunna förtsätta växa och säkra vår leveransförmåga på internationella marknader, säger Øyno.

För Protan är detta en stor enskild investering. Den samlade investeringen uppgår till över 100 miljoner NOK.

- Genom en ny produktion i Asien uppnår vi närhet till flera marknader ute i världen, både där vi redan säljer våra produkter, men också i de som för oss är nya marknader med stor potential, säger koncernchef Erik Øyno.

Protan-koncernen har sedan tidigare dotterbolag i Polen, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Danmark, Finland, Spanien, Litauen och Ungern. Protan omsatte 2018 1,7 miljarder kronor och fick ett resultat innan skatt på 86 miljoner kronor.

Detta är Multiplan:

  • Multiplan Yalıtım Sistemleri San. Tic. A.Ş har varit ett företag i den turkiska industri- och byggkoncernen turkiska industri- och byggkoncernen Nuhgroup.
  • Den moderna fabriken i Gebze utanför Istanbul producerar membran av PVC och TPO och har en produktionskapacitet på cirka 10 miljoner m².

 

För ytterligare information, ta kontakt med:

Sven Ove Bakke
Marketing & Communications Manager
+47 918 28 980
sob@protan.no