Vi söker avdelningschef til Alingsås och Karlstad


_EEW4604_crop.jpg

Är du en driven ledare med erfarenhet inom tak-, fastighetsbranschen eller kanske bygg som vill jobba i ett företag där du blir en betydande del i verksamheten? Då kan detta vara jobbet för dig!

Nu söker vi en avdelningschef till Alingsås och Karlstadskontoren som tillsammans med drivna kollegor vill ta ansvar för att uppnå nya framgångar och vara det självklara valet inom takläggning för kunder och medarbetare.

Som avdelningschef på Protan Entreprenad AB blir du en del av ett stort internationellt företag med norska ägare och totalt cirka 900 anställda i 13 länder. Protan Entreprenad ägs av Protan AS, som är en internationellt erkänd producent av membran för en rad olika ändamål, däribland miljövänlig takbeläggning. Om tjänsten

Vi söker dig som gillar att arbeta i en verksamhet med stark utvecklingstakt. Du besitter ett ledarskap som bidrar till engagemang och lönsamhet. Du ansvarar för planering av mål och prioriteringar inom gruppen. Som avdelningschef har du övergripande ansvar för arbetsbeläggningen, du har direkt personalansvar för ett antal projektledare till vilka företagets montörer rapporterar.

Ditt uppdrag är att leda och coacha projektledarna i den dagliga verksamheten samt att säkerställa att det finns rätt förutsättningar på plats för att upprätthålla god lönsamhet, nöjda medarbetare och nöjda kunder. Tillsammans med projektledarna gör du analyser, tar fram prognos och budget. Du rapporterar till VD.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak:

 • Aktivt driva, utveckla och implementera arbetet mot Protan ‘s strategiska försäljningsmål och visioner
 • Övergripande ansvara för regionens kund- och marknadsbearbetning, för att vidareutveckla relationen med nuvarande och nya kunder
 • Samarbeta på nationell säljnivå för att överträffa våra kunders förväntan genom löpande förbättringsarbete
 • Leda, coacha och inspirera dina medarbetare
 • Erfarenhet av att kalkylera/förstå kalkyler och ekonomiska sammanhang
 • Säkerställa kvalitén och lönsamhet på våra projekt i regionen

Kravbild:

 • Besitter en relevant arbetslivserfarenhet inom liknande roll tex. projektledare, platschef etc. med minst 3 års erfarenhet
 • Har mycket goda kunskaper inom bygg- och fastighetsbranschen, meriterande är om du har jobbat med takentreprenader
 • Förmåga att leda projekt och projektledarna
 • Ha ett byggekonomiskt sinne och känsla för helheten
 • Strukturerad och inte rädd för att sätta processer
 • Högskola/eller universitetsutbildning inom bygg eller ingenjör är meriterande men inte ett krav.
 • Har en entreprenöriell förståelse
 • Du uttrycker dig obehindrat i svenska samt har goda kunskaper i engelska
 • Körkort är ett krav

Vem är du?

Vi söker dig som är van vid och trivs med att arbeta i projektform. Du drivs av att leda och utveckla andra runt omkring dig. För dig är det viktigt att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö och ett engagerat arbetsklimat. Du är kommunikativ, nyfiken och ödmjuk som person. Att förstå och utveckla människor samt hantera gruppens såväl som ledningens intressen är något som driver dig. Vidare är det viktigt att du är lyhörd för kundernas och medarbetarnas önskemål eftersom det är servicenivån och engagemanget till våra kunder och medarbetare som utgör grunden till fortsatt framgång. För att lyckas bra i rollen så är du kvalitetsmedveten, professionell och noga med att alltid göra ett bra arbete. Vidare ser vi att du är administrativt lagd samt har förståelse för att kalkylera och förstå dig på kalkyler.

Om verksamheten:

Protan Entreprenad AB med företag i Norge, Sverige och Danmark, är Nordens största takläggningsverksamhet. Protan Entreprenad AB är totalleverantörer inom tätning av tak och terrasser och levererar säkra lösningar för radontätning. Kvalitet, flexibilitet och tillförlitlighet är vårt varumärke.

Interesserad? Här är mer info om rekryteringen:

I denna rekrytering samarbetar Protan Entreprenad AB med Poolia. Vid eventuella frågor om tjänsten vänligen kontakta rekryteringskonsult Elizabeth Darevik, elizabeth.darevik@poolia.se

Tjänsten är på heltid med direkt anställning hos Protan Entreprenad AB. Placeringsort: Alingsås eller Karlstad.

Urval och rekryteringsprocessen kommer starta upp direkt efter semesterperioden, v32. Därefter arbetar vi med löpande urval, så vänta inte med din ansökan. Tillträde är planerat så snart som möjligt.

_EEW5009(2).jpg

Siktar du högt? Sök här!

Sök på avdelningschef Alingsås

Sök på avdelningschef Karlstad