Protan och BIM

Building information modelling (BIM) är en process för att skapa tredimensionella intelligenta konstruktioner.

Building information modelling (BIM) är en process för att skapa tredimensionell intelligent konstruktion som erbjuder arkitekter, ingenjörer och konstruktörer information och verktyg för att designa, konstruera och sköta byggnader.

Protan har en bred portfolio av takprodukter som i sin tur kan användas i system med olika typer av designs och lösningar.

Vi har skapat 13 BIM produkter/lösningar för att täcka majoriteten av takkonstruktioner:

Objekten kan ni hitta på www.bimobject.com/protan


Mer om BIM:

Konceptet BIM har funnits sedan 1970-talet, men bara med den senaste teknologin och mjukvaran har det fått ett strategiskt fokus för konstruktionsindustrin. BIM ger möjlighet för nya samarbeten mellan olika industrier som är involverade i design och konstruktion. Huvudsyftet är att spara tid och kostnader genom att minska fel och behovet att göra om.

Regeringen pushar också allt mer på användandet av BIM för att öka produktiviteten och minska kostnader. Många stats/regeringsprojekt kräver nu användet av BIM.

BIM används främst av arkitekter och ingenjörer involverade i design och konstruktion av byggnader. Informationen i BIM är vidare använt av anläggningsförvaltningen för en byggnad och slutligen under rivning.

För takentreprenörer, har vi tagit fram en broschyr och ett FAQ dokument  med mer information om hur Protan använder sig av BIM.

Detta är BIM: Läs vår broschyr

(Klicka för att läsa)

Brosjyre BIM.png

BIM: Frequently Asked Questions

(Click to read)

FAQ-BIM.png