ICA Huddinge

Protan Entreprenad Stockholm är en totalleverantör av taklösningar för stora och små projekt, från de minsta projekten med bitumen till stora takprojekt med högteknologiska lösningar.

Miljö är mer och mer i fokus hos både utvecklare och i detaljplaner. Nya byggnadskrav kräver att entreprenörer är uppdaterade på utvecklingen inom takteknologi, samtidigt som man förädlar tidigare förvärvd kunskap och årsvis av erfarenhet.

När ICA Maxis nya butik i Huddinge skulle byggas 2016, utnyttjade Protan Entreprenads Stockholmsavdelning hela spektrat av takteknologi, från tätskikt på gårdsbjälklag med bitumenmatta till ett grönt sedumtak med plantering.

På ett 8000 kvadratmeter stort butikstak lade Protan Entreprenad ett Protan SE-tätskikt, som sedan täcktes med ett växtmedium som växter kan trivas i. Gröna tak leder till renare luft, mindre belastning på avlopp, samtett mer energieffektivt bygge. Dessutom ger det byggnaden en estetisk dimension som många utvecklare och arkitekter värdesätter, och som gör att byggnaden smälter bättre in i närmiljön.

Protan Entreprenad i Stockholm kan erbjuda totallösningar för allt från små terrasser till takprojekt på flera tusentals kvadratmeter. Protan Entreprenad levererar alla steg inkluderat snickeri- och plåtslageritjänster samt taksäkring. Vi kan lägga allt från traditonella tak till gröna tak samt tak med solcellspaneler. Det är en snabb teknisk utveckling i branschen och Protan Entreprenad håller sig uppdaterade med vad som händer.

Tak med övertäckning och gröna tak

Protans takdukar för tak med hård övertäckning, gröna tak och torvtak kallas ofta för ballasterade tak. Ballasten kan vara betongsten, singel eller jord som basen för gröna tak.