Idrottshallar, simhallar och ishallar

Idrottshallar, simhallar och ishallar

De olika halltyperna ställer också höga krav på själva taklösningen på grund av utmaningar med fuktig, varm och kall luft.

arrow_downward

Idrottshallar, simhallar och ishallar kräver inte bara tätt tak. De olika halltyperna ställer också höga krav på själva taklösningen på grund av utmaningar med fuktig, varm och kall luft.

De särskilda förhållandena i en simhall eller ishall – men också i en vanlig idrottshall med många människor både i aktivitet och som publik – ställer höga krav på själva takläggningen. På hantverket med att svetsa takbeläggning eller membran, till exempel knutet till ventilation, luftkonditionering och kylanläggning.

Idrottshallar är ofta inte fristående byggnader, utan gärna gärna en del av en större anläggning med skolbyggnader och andra typer av kommunala anläggningar och tjänster.

Idrottsbyggnader som idrottshallar, simhallar och ishallar är en typ av projekt vi ofta genomför. Vi har lång erfarenhet både av nya hallar och anläggningar, men också av renovering och omläggning av äldre hallar där tiden är inne för att ytterligare förlänga takets livslängd.

Exempel på idrottsprojekt

Nye Jordal Amfi, Oslo.
Nye Risenga ishall (Varner Arena), Asker.
Nye Flinthallen / Rema 1000 Arena, Tønsberg.

Protan Entreprenad - en trygg och professionell partner

Protan Entreprenad är en professionell och pålitlig aktör inom takläggning och installation av membran som tar arbetsmiljö, HMS och kvalitet på allvar.

Tillsammans med huvudentreprenör och materialleverantörer hittar vi bra lösningar för taket som säkrar god drift och ett projekt med hög kvalitet. Rätt materialval, god planering och projektering samt professsionellt utfört och genomfört projekt säkrar inte bara tätt tak, utan också en lång livstid och trygghet för brukarna av byggnaden.

Ytvattenhantering på taket

Protan Entreprenad är – genom vårt täta samarbete inom Protan-koncernen – Nordens mest erfarna taktäckningsverksamhet när det gäller att täcka tak som skall användas för ytvattenhantering.

Kan lägga tak i alla väder

Vid täckning med takbelägg och membran av PVC (duk) bidrar vi till att uppfylla kraven på en utsläppsfri byggarbetsplats, eftersom svetsning sker med elektrisk varmluft. Med den svetsmetoden kan vi i praktiken lägga tak i alla slags väder och oavsett årstid – 365 dagar om året. Det bidrar till ett bra genomförande och god lönsamhet i varje byggprojekt.

Läs mer om olika projekt vi levererar till

Renovering av tak är både hållbart och ekonomiskt smart

Är ditt tak på väg att gå ur tiden?

Kontakta Protan Entreprenad