Taket är byggnadens femte fasad

Taket är byggnadens femte fasad

Protan Entreprenad erbjuder auktoriserade takläggare för att lägga ditt tak.

arrow_downward

Protan Entreprenad erbjuder auktoriserade takläggare för att lägga ditt tak.

Våra takläggare har solid kompetens och bred erfarenhet av takläggning och svetsning av utsatta tak och membran, både vid nybyggnation och  renoveringsprojekt. 

Taket är byggnadens femte fasad och ett väldigt viktigt element för den samlade estetiken. Våra montörer säkrar hög kvalitet på ditt tak, både för täta och varaktiga lösningar och för ett slutresultat som bidrar till att lyfta byggnadens visuella uttryck.

Installationsmetoden är beroende av vilket slags material som valts för takläggningen. För takläggning och membran av PVC (duk) använder vi elektriska svetsmaskiner med varmluft för att svetsa skarvar. Det reducerar brandrisken både under installation och på det färdiga taket, och säkrar inte minst en miljövänlig, fossilfri montering. Genom att använda varmluft kan vi taklägga i alla slags väder, året om. Därför kan vi också alltid leverera projekten inom avtalad tid.

Takläggning och membran av bitumen (asfalt, takpapp) svetsas med öppen flamma. Takläggning med bitumen är en traditionell takläggningsmetod med stabila egenskaper.

Mer om takduk i PVC från Protan

Våra auktoriserade takentreprenörer är totalleverantör av system för tak. Protans världsledande lösningar utvecklas och tillverkas i Norge enligt högsta kvalitetsstandarder.

De är testade och godkända av en rad byggtekniska institut över hela Europa liksom i Sverige. Våra takentreprenörer garanterar att våra produkter läggs fackmässigt korrekt för ett varaktigt och säkert resultat. Korrekt monterade, täcker våra unika system alla behov av goda tekniska och kostnadsoptimerade tak- och membranlösningar.

Protans takdukar är självslocknande och har låg brandbelastning och våra takläggare använder varmluft för att svetsa skarvarna. Detta minskar brandrisken vid installationen och för det färdiga taket. Våra takentreprenörer lägger tak under hela året i all slags väder och erbjuder tjänster för alla typer av byggnader, bl.a. industribyggnader, offentliga byggnader, sportarenor, simhallar, köpcentra och bostäder.

Traditionellt har Protan lagts på plana tak där kravet på styrka och täthet är särskilt stort. De sista åren har det blivit vanligare med PVC-takbeläggning också på lutande och bågformade tak. Taket är byggnadens 5:e fasad och ett viktigt element i det totala utseendet. Våra takentreprenörer garanterar hög kvalitet på ditt tak, både när det gäller täta och varaktiga lösningar och för ett slutresultat som bidrar till att lyfta byggnadens visuella utseende.

Protan Entreprenad erbjuder tjänster för alla typer av byggnader. Våra referensprojekt omfattar industribyggnader, offentliga byggnader, prestigebyggnader, sportarenor, simhallar, köpcenter och olika slags bostadshus, som flerbostadshus, radhus och enfamiljshus.