Sjukhus och vårdbyggnader

Sjukhus och vårdbyggnader

Olika delar av ett sjukhus, som för ishallar och simhallar, kräver särskilda taklösningar för att hantera fuktig luft, värme eller kyla.

arrow_downward

Sjukhus och vårdbyggnader är ofta komplexa byggnader där stora delar av byggnadens centrala infrastruktur på ett eller annat sätt blir en del av takytan.

Hisschakt och ventilationssystem är inte bara helt nödvändiga installationer och avgörande för komfort, energieffektivitet och logistik. De kräver också extra hög kvalitet på takläggning och svetsning vid genomföringarna på taket.

Olika delar av ett sjukhus, som för ishallar och simhallar, kräver särskilda taklösningar för att hantera fuktig luft, värme eller kyla.

Ett av de största projekten i Protans takläggningshistoria är uppdraget med att lägga taken på det nya universitetssjukhuset i Stavanger (SUS) i Norge.

Protan Entreprenad - en trygg och professionell partner

Protan Entreprenad är en professionell och pålitlig aktör inom takläggning och installation av membran som tar arbetsmiljö, HMS och kvalitet på allvar.

Tillsammans med huvudentreprenör och materialleverantörer hittar vi bra lösningar för taket som säkrar god drift och ett projekt med hög kvalitet. Rätt materialval, god planering och projektering samt professsionellt utfört och genomfört projekt säkrar inte bara tätt tak, utan också en lång livstid och trygghet för brukarna av byggnaden.

Ytvattenhantering på taket

Protan Entreprenad är – genom vårt täta samarbete inom Protan-koncernen – Nordens mest erfarna taktäckningsverksamhet när det gäller att täcka tak som skall användas för ytvattenhantering.

Kan lägga tak i alla väder

Vid täckning med takbelägg och membran av PVC (duk) bidrar vi till att uppfylla kraven på en utsläppsfri byggarbetsplats, eftersom svetsning sker med elektrisk varmluft. Med den svetsmetoden kan vi i praktiken lägga tak i alla slags väder och oavsett årstid – 365 dagar om året. Det bidrar till ett bra genomförande och god lönsamhet i varje byggprojekt.

Läs mer om olika projekt vi levererar till

Renovering av tak är både hållbart och ekonomiskt smart

Är ditt tak på väg att gå ur tiden?

Kontakta Protan Entreprenad