Renovering och omläggning av gamla tak

Renovering och omläggning av gamla tak

Protan Entreprenad ökar äldre byggnaders livslängd med uppdaterade och framtidsinriktade lösningar

arrow_downward

Inspektion och underhåll är avgörande för takets livslängd. Förr eller senare måste varje tak restaureras.

Att restaurera och lägga om ett tak handlar om att skydda de stora värdena i byggnaden som det skyddar. Protan Entreprenad reparerar och restaurerar alla typer av platta, lätt sluttande eller krökta tak, med alla typer av takbeläggning. En restaurering utförd av kompetenta yrkespersoner, som använder material av unik kvalitet och avsevärt ökar byggnadens livslängd. Nya taklösningar ger också stora möjligheter att göra byggnaden energieffektivare.

Planera för renovering innan det är för sent

Taket skyddar mot väder och vind och dagens klimatförändringar medför större påfrestningar än vad vi är vana vid sedan tidigare.

Taket utsätts för större påfrestningar än fasaderna, men underhållet försummas ofta, speciellt för platta tak. Det är lätt att se skador på väggpaneler och tegelväggar, men man glömmer lätt att med jämna mellanrum gå upp och inspektera taket. Takmembran och takbeläggningar är inte alltid synliga och bör därför inspekteras av en takexpert minst en gång om året.

Det kan vara smart att planera framtida renoveringsbehov av dina yttertak genom att låta en fackperson göra en kvalificerad värdering av tillstånd och framtida behov av underhåll eller omläggning.

Genom att starta den processen i god tid får du kontroll över renoveringsbehov, projektering, budget och genomförandeplan. På så sätt kan du lättare finansiera ditt renoveringsprojekt. Att vänta tills taket börjar läcka kan snabbt bli väldigt dyrt, så beställ en inspektion redan i dag.

Våra yrkesutbildade takläggare har lång erfarenhet av att renovera både platta och sluttande tak. Vi hjälper dig med en säker lösning och genomförandeplan för att öka livslängden på din byggnad.

Renovering i bostadsrättsföreningar

Vi har lång erfarenhet av att göra uppgraderingsprojekt hos bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägargrupper.

Ett bra exempel är Kolstadsflatens bostadsrättsförening i Trondheim i Norge där vi under en tvåårsperiod har lagt om och lagt ny takläggning på totalt 15 000 kvadratmeter i ett stort kvarter. Vi är inriktade på att utföra sådana byggnadsarbeten med minimala störningar för de boende. Därför planerar vi genomförandet och hittar bra lösningar i nära samarbete med uppdragsgivaren.

 

Renovering av tak – jag önskar inspektion

Protan Entreprenør har avdelinger fordelt over hele landet. Her kan du spesifiserer hvilken som er mest aktuell for deg.

Ta kontakt med oss

Du kan skicka en generell förfrågan till Protan Entreprenad här.

Intresserad av att jobba för Protan Entreprenad?

Vi håller alltid utkik efter duktiga takläggare och motiverade lärlingar.

Läs mer om olika projekt vi levererar till