Renovering och omläggning av gamla tak

Renovering och omläggning av gamla tak

Protan Entreprenad säkrar gamla byggnaders livstid med uppdaterade och framtidsinriktade lösninga

arrow_downward

Inspektion och underhåll är avgörande för takets livstid. En dag är det ändå hur som helst dags att restaurera taket.

Att restaurera och lägga om ett tak handlar om att skydda de stora värden som en egendom representerar. Protan Entreprenad reparerar och restaurerar alla typera av platta, lätt sluttande eller böjda tak, med alla typer av takbeläggning. En restaurering utförd av högkompetent yrkesfolk, som använder material av unik kvalitet och avsevärt förlänger byggnadens livstid. Nya taklösningar ger också betydande möjligheter att förbättra byggnadens energieffektivitet.

Planera för renovering innan det är för sent

Taket skyddar mot väder och vind och dagens klimatförändringar medför större påfrestningar än vad vi har varit vana vid.

Eftersom taket tar emot fasadens största påfrestningar, försummas underhållet av speciellt platta tak. Det är lätt att se slitage på väggpanel och tegelväggar, men man glömmer lätt att med jämna mellanrum gå upp på taket och kolla. Takmembran och takbeläggning är inte alltid synligt och bör därför inspekteras av en takexpert minst en gång om året.

Det kan vara smart att planera framtida renoveringsbehov av dina yttertak genom att inventera en fackperson för att göra en kvalificerad värdering av tillstånd och framtida behov av underhåll eller omläggning.

Genom att starta processen i god tid får du kontroll på renoveringsbehov, projektering, budget och genomförandeplan. På så vis får du också en bättre ekonomi för ditt renoveringsprojekt. Att vänta till det blir läckage kan snabbt bli väldigt dyrt, så beställ en inspektion i dag.

Våra yrkesutbildade takläggare har lång erfarenhet av att renovera både platta och sluttande tak. Vi hjälper dig med en säker lösning och genomförandeplan för att förlänga livstiden på din byggnad.

Renovering i bostadsrättsföreningar

Vi har lång erfarenhet av att göra uppgraderingsprojekt hos bostadsrättsföreningar och andra grupper av fastighetsägare.

Ett bra exempel är Kolstadsflaten bostadsrättsförening i Trondheim i Norge där vi under en tvåårsperiod har lagt om och lagt ny takläggning på totalt 15.000 kvadratmeter i ett stort kvartersområde. Vi är inriktade på att utföra sådana byggnadsarbeten på bästa möjliga skonsamma sätt för de boende. Därför planerar vi genomförande och hittar bra lösningar i nära samarbete med upppdragsgivaren.

Renovering av tak – jag önskar inspektion

Protan Entreprenør har avdelinger fordelt over hele landet. Her kan du spesifiserer hvilken som er mest aktuell for deg.

Ta kontakt med oss

Du kan skicka en generell förfrågan till Protan Entreprenad här.

Intresserad av att jobba för Protan Entreprenad?

Vi håller alltid utkik efter duktiga takläggare och motiverade lärlingar.

Läs mer om olika projekt vi levererar till