Prestigebyggnader

Prestigebyggnader

Ett av de estetiskt mest ambitiösa och krävande projekten där Protan Entreprenad har varit takentreprenör de senaste åren är det nya Hurtigrutmuseet i Stormarknes i Norge

arrow_downward

Några byggnader – antingen de är uppförda av offentliga byggherrar eller privata aktörer – kan kräva något extra av takytan. Såväl när det gäller materialval som själva utförandet av svetsning och takläggning.

Ett av de estetiskt mest ambitiösa och krävande projekten där Protan Entreprenad har varit takentreprenör de senaste åren är det nya Hurtigrutmuseet i Stormarknes i Norge. En praktbyggnad med vit takmembran och stora glasytor som ramar in ett pensionerat Hurtigrutenskepp.

I Lörenskog strax utanför Oslo ligger SNÖ, en enorm skidanläggning inomhus med en vältande backe som en glaciär. Här önskade arkitekteterna att skapa exakt det intrycket, som löstes genom att lägga taket i olika vita- och grånyanser. Här var det Protan Entreprenørs avdelning i Oslo/Dal som var takentreprenör, och du kan få en uppfattning av dimensionerna genom att se filmen hur krävande det var och lägga tak i utförsbacke.

Protan Entreprenad - en trygg och professionell partner

Protan Entreprenad är en professionell och pålitlig aktör inom takläggning och installation av membran som tar arbetsmiljö, HMS och kvalitet på allvar.

Tillsammans med huvudentreprenör och materialleverantörer hittar vi bra lösningar för taket som säkrar god drift och ett projekt med hög kvalitet. Rätt materialval, god planering och projektering samt professsionellt utfört och genomfört projekt säkrar inte bara tätt tak, utan också en lång livstid och trygghet för brukarna av byggnaden.

Kan lägga tak i alla väder

Vid täckning med takbelägg och membran av PVC (duk) bidrar vi till att uppfylla kraven på en utsläppsfri byggarbetsplats, eftersom svetsning sker med elektrisk varmluft. Med den svetsmetoden kan vi i praktiken lägga tak i alla slags väder och oavsett årstid – 365 dagar om året. Det bidrar till ett bra genomförande och god lönsamhet i varje byggprojekt.

Läs mer om olika projekt vi levererar till

Kontakta Protan Entreprenad