DSC02547.jpg

Underlättar användningen av energikällor på taket

Protan SolarPlatform underlättar installationen av solceller eller solpaneler på tak med Protan takbeläggningar. Valet av takbeläggning beror på vilken typ av solpaneler som ska användas.

arrow_downward

Protan SolarPlatform

Rätt typ och kvalitet av takbeläggning väljs beroende på om det rör sig om solceller (PV) eller termiska paneler. De kan antingen vara integrerade eller fristående.

Normalt fästs takbeklädnaden mekaniskt när en grupp av solceller eller termiska paneler ska installeras på taket. Protan SE-membranet, som är förstärkt med polyester, används därför för detta ändamål.

Mörka och ljusa membran har olika egenskaper

Solcellspaneler är mest effektiva när det är kallt. Ljusa ytor reflekterar normalt sett solljuset bättre än mörka ytor.

Protans vita takbeläggning, Protan Cool Roof, och den ljusgrå Protan SE används därför främst när det finns planer på att placera solpaneler för energiproduktion på taket.

Protan Cool Roof har några av de bästa solreflektionsvärdena på marknaden för den här typen av produkter och utgör ett optimalt bidrag till ett Protan soltakssystem med solcellspaneler.

Termiska solpaneler omvandlar solenergi till värme som används för att värma vatten. Ju varmare det är, desto effektivare fungerar denna typ av solpanel. Det är därför en fördel att använda mörka ytor som absorberar så mycket av solens värme som möjligt. Därför rekommenderar vi vårt svarta eller mörkgrå Protan SE membran.

Kontakt