SolarPlatform - monteringssystem för platta tak

SolarPlatform - monteringssystem för platta tak

Som kund hos Protan Entreprenad får du en takkonstruktion som tål tyngden och påfrestningarna från solpaneler. Dessutom kan du beställa skenor och stativ färdigmonterade, redo att sätta panelerna på plats.

arrow_downward

Varför välja SolarPlatform?

SolarPlatform - består av korrekt konstruktion av yttertakslösningen levererad med ett färdigt monteringssystem redo för montering av paneler.

SolarPlatform - är kompatibel med alla ballasterade solenergisystem vid både nybyggnation och rehabilitering.

SolarPlatform - garanterar ett tätt tak efter avslutad solenergiinstallation.

SolarPlatform - tar hand om alla synergieffekter genom att utföra takläggning samtidigt som solenergisystemet installeras.

SolarPlatform – kan installeras året runt, så att säga, oavsett väderförhållanden.

SolarPlatform - är nyckeln till en tidigare uppstart av din kraftproduktion.

SolarPlatform - kan endast installeras av våra egna duktiga takläggare.

SolarPlatform - med underhålls- och besiktningsavtal kan våra kunder få 20 års takgaranti.

SolarPlatform - utförs av Nordens största takentreprenör: Protan Contracting i Norge, Sverige och Danmark.

Höga elpriser och det gröna skiftet har lett till en explosiv efterfrågan på lösningar för solenergi på både nya och befintliga tak.

Särskilt i logistik- och lagerbyggnader, större hallar och andra fastigheter med stora platta tak kommer det att vara en bra investering att installera solcellssystem från Protan Entreprenør.

Samtidigt kommer ett solcellssystem att kräva korrekt installation och korrekt planering för att inte skada befintliga eller nya takytor och konstruktion. Det är därför viktigt att taket dimensioneras och anpassas till solsystemet, samtidigt som själva takytan och takbeläggningen förblir tät och utan punkteringar och andra skador.

Så sparar du ännu mer

Att lyckas med en bra och långsiktig satsning på kraftproduktion på platta tak handlar om mer än att beräkna själva solsystemet.

Genom att använda Protan Entreprenør för utförandet av både yttertaket och monteringssystemet tar kunden hand om sina garantier för yttertakets livslängd, täthet och funktion och därmed även den kontinuerliga produktionen av kraft.

Det finns också stora synergieffekter genom att installera solenergipanelerna parallellt med själva takmontaget. Vi utnyttjar då alla rigg- och monteringskostnader optimalt, i samarbete med vald solenergileverantör.

Detta görs med våra egna professionella takläggare som säkerställer säkerhet, kvalitet och framsteg på professionell nivå genom hela leveransen.

Därför är det viktigt med god planering

Själva solsystemet är monterat med en ballastlösning. Korrekt planering är viktigt eftersom solsystemets vikt kommer att påverka takets bärförmåga över tid.

Ett solcellssystem kan i princip installeras på ett befintligt tak och då måste man göra nya beräkningar och eventuellt lägga om taket eller göra andra nödvändiga anpassningar. För en befintlig byggnad med stor takyta som ändå behöver lägga om tak blir det en investering för framtiden att yttertaket redan på sikt är kompatibelt med ett solcellssystem.

Öka solreflektion med Cool Roof

Protan Cool Roof är ett system som använder vit takbeläggning med ett dokumenterat högt solreflektansvärde (SRI – Solar Reflectance Index) – och minskat kylbehov.
Läs mer om Protan Cool Roof här.

 

Foto: SOLTOP Energie

Funderar du på att ha solceller på taket? Kontakta oss!

Magnus Liedberg - Landschef Sverige

Magnus Liedberg

Landschef Sverige